Waarom Budgetcoaching?

Een financieel gezonde werknemer, levert u als werkgever vele voordelen op. Allereerst heeft uw medewerker rust in het hoofd, zodat uw medewerker zich tijdens het werk volledig kan concentreren op zijn taken. Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat geldproblemen de oorzaak zijn van 1 op de 6 ziekmeldingen. Het op orde hebben van de financiële situatie van uw medewerkers heeft dan ook een direct verband met de productiviteit binnen uw bedrijf. Tikla biedt een helpende hand om uw werknemer weer financieel gezond te krijgen.

Wat kunt u verwachten?

Een budgetcoaching traject begint altijd met een vrijblijvende kennismaking. Vervolgens zal er een afspraak gepland worden met uw medewerker en komt Tikla persoonlijk langs om de situatie in detail door te nemen. Er zal dan besproken worden welke acties direct al genomen kunnen worden en er worden afspraken gemaakt over de rest van het traject.

Binnen een week na het bezoek volgt er een Persoonlijk Budget Rapport afgestemd op de situatie van uw medewerker. Tikla komt het rapport persoonlijk toelichten bij uw medewerker en helpt met de opstart van de omschreven acties. Afhankelijk van de behoefte van uw medewerker zullen er vervolgafspraken komen en is Tikla ook op afstand bereikbaar voor het monitoren van de voortgang en bijsturing waar nodig.

De privacy van de medewerker is erg belangrijk, zeker als het gaat om geldproblemen. Gedetailleerde informatie over de situatie zult u dan ook niet ontvangen. Wel kan in overleg met de medewerker periodiek de voortgang aan u gepresenteerd worden